Trög morgonhjärna.

Jag vaknade nyss av att jag undrade "varför känns det som det är en speciell dag? Och som att jag ska göra något bestämt idag... " så satt jag och grubblade ett tag sen insåg jag att det är ju nyårsafton idag.

Men nu ska jag ta och spela lite tekken 5 innan någon annan vaknar.

Puss.

Minnen.

Började gräva runder och sådär i mitt rum. Meningen var att det skulle städas lite, tror jag men det hela slutade med att jag satt och grävde i en stor flyttkartong nere i källaren med grejer som jag lagt ner där för några år sedan. Det som då var skit var nu massvis med minnen.
Åh.
Pyttelite åkte upp på rummet igen och det mesta packades ner igen för att ligga gömt tills jag kommer på mig själv igen ligga och gräva bland, inte skit utan massvis med minnen.

Dött.

Inte mycket händer här, tittar på L word. Men snart hostar jag nog upp mina lungor då blir det lite spänning allt!


The same pictures all over.

Varje år ger jag julafton en ny chans. Men det slutar på exakt samma sätt vart jävla år.
Pappa har inte ens varit uppe i en timma och allt är kaos. Jag orkar inte, så jag sitter på mitt rum med hög musik till ett försök att slippa höra dom där ute. Som vanligt alltså. Jag kan nog dra slutsatsen att anledningen till mitt dåliga humör som redan började när jag vaknade var för att det är just julafton idag. Denna jävla högtid. Bojkotta skiten. Den bidrar bara till stress, överkonsumtion och bråk.

Julaftonsmorgon.

Fick feber igår så natten har varit orolig, tjock i halsen med så svårt att andas har jag med. Jag känner att gnället kommer igång nu igen.

Jag vaknade verkligen på fel sida idag. Antingen är det för att det är just julafton som jag direkt blir på dåligt humör. Antagligen spänner jag mig redan nu och antar att det kommer bli såhär ändå sen. Eller har jag jävligt dålig tajming, att vakna skit sur på julafton.

Jag ska ta och gå ut en liten sväng och sen slänga mig i duschen. Försöka ruska av mig det dåliga humöret.

God Jul.


Mezo

Åkte in till stan idag för att träffa Linnéa lite. Saknaden blir för stor när man inte ses på några dagar. Vi hamnade på Mezo för att äta lite bland annat.

Jag: Är det varma mackor eller vanliga?
Linnéa: Nej..
Jag: Nej till vilket? haha
Linnéa: Nej till båda. Dom är inte varma och inte vanliga.


Och mycket riktigt när det kom ut en macka som jag och Linnéa besluta oss om att dela, det var inte en varm macka och verkligen inte en vanlig. Rund liten rågbullsliknande sak med små hackade persilja/sallad med olja och minibönor på. Det som stod i menyn lät betydligt mer exotiskt och mumsigt. Arbetet med att lägga upp mackan var fint gjord men vafan. haha

Julstäd och pyntande.

Direkt när jag vaknade började jag med julstädandet och när man äntligen fått det någorlunda städat har jag satt upp alla julprylar och pyntat granen. Nu är man äntligen klar. :)
Nu kan man ju hoppas på att lite julkänsla kryper fram.

Förkylningen har smygit sig på också. Vaknade flera gånger i natt av att det var jobbigt att andas. Tänkte ha druckit massa te och sådär idag men dagen har rullat förbi fort utan att ens hunnit dricka en kopp te. Så ska nog ta och göra mig en kopp te nu och dryga mig lite vid datorn.

Bai.


Föreställning, krängande, julklappsshoppande.

Det är söndag och snart julafton.
I fredags hade vi föreställning med främling i mitt eget hem. Minst sagt gick den inte riktigt lika bra som premiären...
Men efteråt åkte Linnéa med mig hem så satt vi och firade med att kränga till en film. Det var fett mys. :* Sen vaknade vi massa tidigt för att åka till väla, alla julklappar måste köpas in. I sista sekunden som vanligt. När man äntligen kommit hem från väla (det är faktiskt jävligt krävande att springa runt på väla och jaga julklappar med massor med människor som gör likadant) var det bara att slänga mig i duschen för att sedan dra till Ida med Else, det blev partii! Och det var najs, jag fick en precis lagom fylla.
Idag vaknade jag dock upp med att inte må allt för bra och pappa vill självklart att jag ska åka iväg med honom för att hjälpa honom med julklappsshoppandet. Julen ska vara lugnt och vilsam, den är bara stress. Uschi.

Nu ska jag typ ja något.
Puss.


Städfreaket ploppar fram mitt i natten.

Klockan är halv ett och jag springer runt och städar i huset. Jag kan inte låta bli, när jag ser att det är massa skit och prylar som ligger överallt och vet att om inte jag gör det kommer det inte bli gjort. Och jag hatar när det är stökigt. Det är okey om det är inne på ens rum men fan inte när det är typ i köket, vardagsrummet och badrummet. Sen inne på era rum gör vad fan ni vill men håll rent där alla är. Usch jag blir irriterad. Jag lovar när jag inte bor hemma kommer jag ha det så jävla fint. Så skönt att städa också när ingen är uppe, alla ligger och sover så ingen lägger sig i eller är i vägen. Jag vill bara börja damsuga och hela skiten i huset men jag antar att det får vänta så folk kan sova. Jag borde också sova.
Jag ska ta och plocka undan lite till sen ska jag ta och sova.
Godnatt people. :*

Julfest.

Else kom in på mitt rum kvart över nio och frågade när jag skulle till skolan idag. Jag flög upp ur sängen med ett FAN FAN FAN. Missade skrivningen som vi hade direkt på morgonen i svenska. Great.
Jag slängde på mig kläderna för att försöka hinna med bussen som gick 20 över men nej.. Sen var det inte riktigt lönt att ta bussen som gick tjugo över 10.. usch.

Men ikväll blir det julfest med rkuf. :) Det ska nog bli mys. Dock tråkigt att folk hoppar av i sista sekunden och inte dyker upp. Hade ju varit kul om alla kom..

nu ska jag ta och titta på något. puss


Inlärning och minne.

Igår blev det inget plugg även om jag tänkte på det hela dagen att jag skulle och borde. Idag har jag inte direkt fått så mycket gjort heller. Slutar hela tiden med att jag lägger ifrån mig det efter 10 minuter för jag kommer på grejer som är "viktiga" och "måste göras nu". Det positvia med detta är väl att jag städa mitt rum ordentligt igår. Tvättade, damsög, dammade och plockade undan.
Det som jag gjort idag är läst om inlärning och minnet. Inte mycket med tanke på att jag borde hinna med tills imorgon. För imorgon kan jag inte plugga, då är det julfest med rkuf. Och psykologi provet är på tisdag. På tisdag är det sedan genrep för "främling i mitt eget hem" vilket kommer gå och helvete och dessutom kommer jag inte göra någon svenska som ska in på torsdag. På torsdag är det premiär för pjäsen och fredag är det uppspel igen. Sen är det äntligen loooooov. And I need it badly.


Överartikulera.

Jag kom på att jag inte tränat att prata med pennan på hela veckan vilket jag blev tillsagd om så jag sitter här nu med en penna i käften och försöker prata så tydligt som möjligt, överartikulera till max.
Kan ju förstå om ni undrar varför jag sitter här med en penna i käften. Jag talar inte tillräckligt tydligt på teatern så måste öva. Så jag sitter här och känner mig som en idiot. Men men. Det gör faktiskt skillnad så det är bra.

På tisdag har vi genrep och på torsdag är det premiär! Jisses får se hur det går. Fredag är det också uppvisningen av pjäsen. På fredag är du självklart välkommen att titta. :D

Nu ska jag öva vidare med pennan. Puss. :*

Kärlek.

Jafan. Det dära med kärlek det är komplicerad skit som aldrig verkar fungera. Jag har väl smått gett upp.

Min kärlek går till denna snyggingen istället, på avstånd visserligen.


No hair.

Om snaggar av sig allt sitt hår, så är det ganska naturligt att man tänker nångång vafan har jag gjort?
Eller att man saknar sitt hår. Idag har jag känt det, när jag tittade på massa bilder. "VAFAN HAR JAG GJORT? DET VAR JU FINT!" Men nej det fattade jag inte då. Fast egentligen ångrar jag mig inte. Bara att jag saknar mitt hår. Dock saknar jag inte frisyren innan denna så mycket. Jag vet inte. Den var tuff och snygg, men jag trivdes nog aldrig riktigt i den. Jag saknar mer mitt lite längre mörkbruna hår. Då kunde man fortfarande göra massa med håret. Jag orkade aldrig, men jag hade i vart fall möjligheten. Nu går jag bara och väntar på att håret ska växa ut lite.

Bild från i sommras.

Trött.

Här sitter jag trots att jag är trött som fan och skulle kunna somna gott. Jag sitter här med hopp om att jag snart ska ta tummen ur röven och plugga lite. Men nej. Inte ens pressen om allt jag har att göra nu i sista sekunden får mig att ta tag i det. Jävla skit på  mig själv.

Fan.


Läste precis ett mail om att allt plugg ska vara inne tills på måndag.
Vettifan hur det ska gå ihop.

Plugg, plugg, plugg.

Nu kommer det lite om all plugg-ångest igen.
En essä om nationalism och kosmopolism under romantiken och upplysningen, läsrapport och bokfrågor till Candide, rättskunskapsprov, psykologiprov, gå på rättegång - skriftlig redovisningen, matteprov, inlämningsuppgift om en kommun och massvis med läxor. Allt detta ska vara gjort till fredag nästa vecka.. Så är det dessutom julfest på måndag och teater på tisdag, torsdag och fredag nästa vecka. Premiär dessutom. Yiha, känns verkligen som jag kommer hinna. 

JävlaKukSugarSkolSkitsHelvete. 


Back to work.

Vardagsrebell!

Har just stigit upp. Jag ska ta och packa klart. duscha, käka och sånt därnt. Sen bär det av till Stockholm. För denna helgen är det Vardagsrebell, gatuteaternsdag i Stockholm. Just nu är jag väl inte sådär jätte pepp, men det kommer bli kul det vet jag.

Nu sitter jag och dricker lite te här framför datorn och lyssnar på musik. Måste sitta och dricka te och skit nu tills jag ska dra för Linnéas hosta börjar nog komma åt mig med. Usch.

Som vanligt kommer jag vara ute med julklapparna i sista minuten. Har bara en julklapp än sålänge. Men nästa helg ska jag nog försöka få några inköpta.

Nej. Nu ska jag dricka upp mitt te och sen slänga mig i duschen så jag vaknar till, är som en zombie just nu.


Tiden kommer ikapp ibland, trots att jag springer allt vad jag kan.

Trött, trött och återigen trött.
Kan man fly förevigt?
Eller kommer tiden komma ikapp så småningom och dra mig baklänges så jag faller långt och hårt?
Jag springer, springer och återigen springer. Orken tar slut, men jag vågar inte stanna för då kanske tiden hinner ikapp mig som ett slag i ansiktet. Som tvingar mig att se det jag sprungit ifrån hela tiden för att orka. Men orken sinar, tiden håller på att hinna ikapp mig, jag orkar inte springa mer, men jag vågar inte stanna. Möta det jag spungit ifrån.
Mer, mer, mer. Måste göra mer som får mig att springa. Springa trots att jag inte orkar, det som väntar om jag låter tiden komma ikapp är värre. Slaget, fallet och där jag skulle hamna är värre än att springa tills benen sinar och tvingar de fortsätta ändå.
Jag måste fortsätta springa, glömma bort att jag inte orkar. För annars kanske tiden hinner ikapp.

Boom chicka wah waah.

Då är det teater idag igen. Inte så värst sugen. Kul men jag är så jävla trött, bäst av allt hade varit att bara ligga hemma och titta på film och chilla för en gångs skull. Inte ofta det händer längre.

I helgen blir det sthm. Vardagsrebell, samma här visst kul kommer det bli men bäst av allt hade varit att bara ligga hemma och titta på film. Bara ta det lugnt och chilla.

Sista lektionen börjar klockan ett, snart har jag suttit i 3 timmar och typ inte gjort ett skit. Så mycket jag hade hunnit göra men inte gjorde något jag borde.

Julen snart här, lovet är efterlängtat. Snart, snart, snart. Det får en att hålla ut i skolan - tanken på lov. Snart.
Men det känns konstigt somfan att julen är här snart igen. Den var ju här nyss. Sen blir det nyår, vad händer då? Jag haringen aning. Jag får se. Vem vet kanske hamnar man hemma hos familjen bara. Familjen och familjen. Pappa och Sami kommer vara hemma. Dåliga samvetet kommer också. Vill inte lämna dom bara.

Justfan. Idag är det mentorsamtal för min del. Ärligt vet jag inte alls vad som kommer sägas. Jo att det har gått ner för mig. Och bla bla.

Puss på er i vart fall.

2 h and 30 min left to go.

Sitter i datorsalen nu på historian och förstår knappt vad jag gör okey.. jag förstår väl vad jag gör men inte äh. Det handlar väl om ork. Whatever eller något. haha
Sen är det bara engelska kvar, ska titta på film där så det är ganska soft.
Efter skolan blir det malmö. Utbildning med röda korset. Egentligen pallar jag verkligen inte. Jag borde bara åka hem och plugga röven av mig. Imorgon hinner jag inte heller plugga, då är det teater. Fredag drar man till sthm till vardagsrebell men då hinner jag iof plugga på tåget men jag tvivlar starkt på att det kommer bli av. På måndag är det teater igen - inget plugg. Tisdag? Ja då kanske jag hinner. Usch.

Äh nu ska jag väl försöka få något gjort.

Bai


RSS 2.0