IMORGON BÄR DET AV!

YEAH, imorgon då jävlar bär det av till Siesta!

Idag var jag och Else i Danmark och fixade all dricka och pappa köpte tältet till oss idag också. Dessutom pantade jag och else alla våra flaskor hemma och på så sätt skramlade ihop till lite mat att ta med oss. :) Nu är allt fixat och imorgon då jävlar!

S!ESTA HERE WE COME



Lär som om du skulle leva för evigt. Lev som om du skulle dö i morgon.

Gandhi den mannen var inte stor för ingenting minsann.

Söndag.

Måste säga att det känns lagom drygt att långhelgen är över och att det är måndag imorgon. Men jag har inte lika mycket söndagsångest som jag brukar ha. Beror antagligen på att jag vet att jag bara kommer gå måndag och tisdag i skolan :D För sen bär det av till SIESTA! Dock så enligt smhi så verkar det inte bli så fint väder och det suger. De andra åren har det varit super fint väder.

How got the morgonfrilla?

Vaknade upp med värsta morgonfrillan igår. Helt sinnes hur håret stod rakt ut åt alla håll. Detta är anledningen till varför jag inte kan duscha innan jag ska sova!

Sexigt värre eller vad.


Lång natt.

Det var helt omöjligt att somna i natt. Jag låg och försökte verkligen somna fram tills lite efter fem i morse, men då gav jag upp. Jag drog på mig lite kläder och drog ut och joggade i 30 minuter men inte fan hjälpte det. Kunde inte somna sen heller. Sov kanske en liten stund vid sju och sen somnade jag en stund vid tio men inte mycket mer än så har jag inte sovit. Usch. Ovanligt pigg med tanke på det. Dessutom ganska imponerande att jag drog ut och joggade fem i morse fast jag druckit sprit bara någon timme innan det ;)


Gonatt!

Det har varit en fin kväll/ natt men nu är det dax för sängen även om jag inte är så utslagen.
natti!

Bra dag.

Det är en sån där dag, där allt är fint. Det är lungt. Det vill säga att det är inte så att något speciellt har hänt och därför är jag glad och har en bra dag. Utan jag är nöjd, om ni förstår? Det känns fint helt enkelt. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men sommaren är på ingång, jag lyssnar på bra musik och dagen har rullat på fint. Det är siesta alldeles snart. På onsdag åker jag och Else. Det är fint helt enkelt. Men ändå kan jag inte låta bli att ha den där oroliga känslan att det är för lugnt. Jag har haft den känslan tidigare, gick runt med den i flera veckor och visste att nu är det för lungt. Jag visste att något skulle hända. Att snart skulle den fina och lugna fasaden trilla sönder. Och det gjorde den, minst sagt. Men det är en fin kväll och det kommer bli en fin sommar och jag ska sluta oroa mig. Puss!


SIESTA SNART!

Åh jag blir bara mer och mer pepp! Var ute och träffade Jeny och Mli nyss, det hela gjorde mig bara ännu mer pepp. ÅHÅH SNART SIESTA FOLKET!



Bild från siesta 08 :D

Hockey Pulver och en cool plunta!

Hittade hockey pulver när v var och handlade idag, flera år sedan jag såg det sist. Men jag säger bara det att om man köper hockey pulver på pang så lärman bli fett besviken, innuti förväntar man sig det gammla hederliga bruna salta snusliknande pulvret men istället var den fylld med vitt surt scokerliknande pulver. Usch inte ändra på sådana saker som alltid ska vara detsamma!

Men för några dagar sen fick jag en cool plunta av Laura som planeras att användas flitigt på siesta! Gillart :D
"Doktorns ordination" haha!

  

PIZZA TIME!

Nu har vi alla ätit oss mätta på våra egna pizzor. Så innan var det  pizzabakning för fulla muggar. Laura var snäll nog att fixa degen till oss alla men platta ut den och lägga på precis vad vi själva ville på vår egna pizza gjorde var och en! :) Min pizza blev självklart finast och godast!

Det var bara jag och Sami som lyckades få till den där runda formen på vår pizza. haha

- Krossade tomater, ost, färska champinjoner, bacon, köttfärs, tomat och paprika blev det på min!



Värdet av ensamma stunder.

När man har en så stor familj som jag har så lär man sig att verkligen uppskatta de väldigt få ensamma stunderna man lyckas få, även om man aldrig skulle vilja byta bort en stor familj mot en liten. Att vi är en väldigt stor familj som dessutom ofta har besök av utomstånde över helger osv. gör att det väldigt sällan, i princip aldrig är helt lugnt och tyst hemma. Jag älskar verkligen att ha stor familj och att utomstående trivs och känner sig hemma här, men jag är också den människan som behöver att få vara ensam rätt mycket.

Torsdag.

Jag hatar verkligen att vårt hus är så jävla lyhört. Man kan aldrig vakna av sig själv och känna åh vad skönt nu kan jag gå upp. Utan jag som oftast är den sista att gå upp vaknar alltid av alla andras kackel och det är verkligen omöjligt att somna om. Så imorse när jag går upp vid tjugo i tolv, helt nyvaken, halväcklig och springer till toan i bara täcke. Så hör jag laura säga att vi ska iväg och hitta på saker, så vi åker vid tolv! Och jag säger då till Laura att jag inte följer med. "Mathilda vill inte följa med av någon anledning.." Hör jag Laura säga. Haha Konstigt? Jag står där i bara ett täcke, halväcklig, håret åt alla håll och säkert med en vidrig andedräkt och de ska åka om 20 minuter. Det säger nog en del om varför jag inte kunde/ville följa med?

Så jag klädde på mig och tog mig en ca 4 kilometers joggingrunda istället! Inte illa minsann! Okey jag erkänner jag att jag inte sprang hela tiden, men ändå inte illa ;)
Nu är jag sådär lagom svettig och äcklig men jag tänkte ta och lägga mig och sola en stund ute i trädgården innan jag duschar när det är så fint väder och jag ändå är så svettig redan.

Man får ta vara på de få stunder man får ensam i detta huset så det är faktiskt riktigt skönt att jag valde att inte hänga med :) Stranden och minigolf kan jag ta en annan dag!

Trevlig kristi himelsfärds dag eller något!
(det skrivs faktiskt med särskrivning!)

A little pain is good. That’s why people lay hot sauce on tacos.

Höhö.


Pluggandet tar aldrig slut.

Jajaja, nu ska jag börja gnälla om skolan och det dära igen. ehe

Imorgon har vi ett riktigt stort naturkunskapsprov, massor av termer och funktioner och allt möjligt ska man kunna. Etersom hela helgen gick åt att skriva klart historia skiten så har jag självklart inte börjat förrän nu. Känns smått omöjligt att klara få in allt det där tills imorgon. Dessutom måste jag sätta detta provet för att få mitt MVG i slutbetyget. Så ju mer desperat jag blir och desto mer jag inser att jag hinner nog inte få in allt detta tills imorgon försöker jag komma på utvägar.

Jag har två lektioner imorgon innan provet är, funderar starkt på att vara hemma och plugga till provet under de lektionerna för att försöka klara av provet. Jag har faktiskt varit duktig den senaste tiden och inte skolkat ett dugg, ingen ursäkt eller så, men det känns helt enkelt värt att skolka de två lektionerna för att ha större chans att sätta det provet.

Back to pluggandet nu va.


En hel helgs pluggande.

Med en kopp kaffe och en kvällmacka är jag redo för någon timmes skrivande till på historia arbetet till.
Jag säger som Petter, det går bra nu! Tror jag.


Oroväckande lugn.

Idag ska historia arbetet skickas in och jag började ordentligt på det igår. Jag borde verkligen ha sådan ångest och panik just nu men konstigt nog är jag helt lugn och tar min tid. För det är inte så att jag strax är klar, utan jag har massor kvar att göra. Jag försöker trots allt ta igen de 3 månaderna jag egentligen skulle arbetet med det.

Eurovision song contest 2009

Redan för några dagar sen eller vecka sen, vad det nu var. När jag och Else såg Norges bidrag så sa vi att han skulle vinna stort. Vi sa även att om vi nu hade rätt så skulle vi åka till Olso nästa år och titta på Eurovision live. Så det blir Oslo om ett år för oss!

Och man kan ju inte låta bli att dö smått när han sjunger. Kolla leendet liksom.


Schlager som gäller ikväll för de flesta eller?

SItter och dricker en öl och försöker komma någonvart med mitt arbete. Men det ser inte så ljust ut. Dock smakar ölen massa gott och det är en fin kväll ändå. Även om jag är riktigt party sugen så ska det väl bli lite mysigt att titta på eurovision song contest 2009. :)

Att dricka är en ren konst för mathilda.

När jag skulle ta en klunk saft ur min mugg så slutar det istället med att jag har saft över hela mig själv och inte det minsta i munnen. Det är bara jag som lyckas med sådant.

Magkänsla.

Jag har ont i magen. Men inte ont ont. Utan mer kontig, orolig känsla. Det är ingen bra ont i magen i vart fall. Det känns inte bra.

Jag har verkligen alltid rätt.

Förutom när jag tror att jag har fel men egentligen har rätt.

Folkmordet i Rwanda.

Jag har arbetat på med mitt historia arbete bättre än jag trodde jag skulle göra idag! Även om det är ganska rörigt just nu med all fakta och så vidare som jag samlat på mig. Och har ingen aning om hur jag ska bygga upp arbetet och så men det känns ändå inte omöjligt att hinna bli klar i tid. Det känns bra. Dock tror jag ändå att jag kommer få slita på söndag. Men jag har försatt mig själv i situationen så det är bara att ta.

Trevlig helg förresten!

Torsdag.

Nu sitter jag och lyssnar på Dolly Parton och försöker skriva min novell till svenskan. När jag nästan var klar med den innan så bestämde jag mig för att skriva om något helt annat. Typiskt mig, jag  har verkligen all tid i världen. För sen är det historia arbetet som väntar på mig. Jisses vad jag har att göra. 

Men puss på er för jag är på ganska bra humör ändå! 

Grattis på födelsedagen Else!

Else, min syster och min bästa vän.



Else är inte bara min syster utan också min bästa vän. Hon är min konstgjorda tvilling, eftersom vi inte har några minnen utan varandra. Snäll, generös och klockren humor, det är Else i ett nötskal, men det är bara några av hennes fina egenskaper. Utan Else så vore jag inte komplett, jag vore ett pussel som fattades de där viktiga bitarna som gör mig till mig. Jag vore helt enkelt inte Mathilda utan min bästa vän men också syster Else.


Jag minns alla våra somrar tillsammans i Finland. Vaknade alltid tidigt på morgonen, långt innan någon annan vaknat ännu och så smög vi ut på bryggan med fiskespöna i högsta hugg. Jag minns en speciell fisk, bigobauta Kilponen. En enorm liten abborre som vi var tvugna att släppa ut i det fria igen på kvällen. Dock grät vi floder och sjöng massvis med sånger innan vi klarade av att släppa iväg honom. Jag minns våra skidsemestrar i Säffsen, då vi var de som var först upp i backarna och de sista som lämnade dem. Jag minns alla de där dagarna vi sprang runt med vårt lilla kvarters-gäng och hittade på massa skit. Jag minns så mycket. Och detta är bara några minnen i mängden av alla de jag och Else delar och ändå finns det inte ett enda som kan förklara vad Else faktiskt betyder för mig.


Else är den som alltid finns där för mig oavsett, hon är min andra halva. Vi är lika som bär men också som dag och natt. Jag har fått allt i ett paket, världens bästa kompis och den finaste systern man kan hitta. Dagar, månader eller år, jag vill aldrig att stunderna med Else ska ta slut för de lyser upp mitt liv. Min syster men också bästa vän, tack för att du finns Else.


Trasigt.

De kan få mig att skaka av ilska, locka fram den där klumpen i magen och halsen som ingen annan kan. Stressande och förstöra de stunder som bör vara de dagar man åtminstonde håller käften för en gångs skull och låtsas som att det är jätte bra.

Fantastiskt, visst är det.

Tisdag - 12 maj.

Helt galet, jag är sjuk igen. Eller inte totalt sängliggande eller så men feber är påväg uppåt och jag känner mig inte alls kry. De senaste månaderna har jag varit sjuk från och till hela tiden. Det tar på krafterna samtidigt som man ska orka så mycket annat.



Hade som sagt nationella i matte B idag. Jag svarade på en hel del men sen kan jag mycket väl ha fel på hälften. Men matteläraren är så bussig så hon kommer säga till redan imorgon ifall vi klarade oss och senare mer exakt. Så då vet man i vart fall redan imorgon om man bör fortsätta komma till matten eller kan utnyttja den tiden till allt annat plugg som väntar.

Nu ska jag ta och laga mat och sen börja på uppsatsen i historia. ( ja, jag vet att det borde jag gjort för typ 3 månader sen.)

Matte B

Jag gav mig på lite matte innan, men insåg ganska snabbt att de som Erika hjälpt mig att förstå var poff väck igen. Jag menar vafan är en riktningsofficient? Jag förstår ju inte orden, då är det ju inte rn chans att jag kan lösa uppgiften. Nationella imorgon ser mörkt ut för mig. eh.

Måndag

Imorgon är det Np i matte B som gäller. Konstigt nog är jag inte alls nervös eller nojjig över det. Jag borde vara det. För sålänge jag är såhär avslappnad över det så kommer jag inte plugga alls idag och då kommer jag antagligen inte klara det. Jag ska i vart fall snart kila till netto för att köpa lite choklad och så att ha med mig imorgon. Fyra timmars matte kommer får man sockerfall av så det så. hehe.

Jag har ont i huvudet nu igen. Känns som det kommer bli värre och värre. Buhu.

Söndagskväll.

Började skriva lite på ett inlägg, men insåg att det bara skulle sluta jätte tråkigt så jag gav upp. Men som alltid har helgen blåst förbi. Men hoppas ni har haft det jättefint!


Johan Palm - Emma-Lee

Faktiskt riktigt imponerad av Johan Palm. Förväntade mig inte att han skulle få till en sån här skön låt. Dessutom en bra video de lyckats med.


Jag förstår ju inte ens mig själv, hur ska då andra göra det.

Live hard, die young. I guess.


Tisdag.

Spänningshuvudvärken som jag fick igår vägrade att släppa och det slutade med migrän som plågade mig hela natten. Inte förrens vid sex tiden i morse lyckades jag somna. Så även om jag hade sovmorgon så skippade jag min första lektion och försökte få lite sömn åtminstonde. Sådan där hemsk spänningshuvudvärk brukar smyga på mig när det är spänning i luften efter många fina dagar och då himlen äntligen vill lätta på trycket, antingen ordentligt oväder eller regn åtminstonde. Så jag brukar kunna förutspå sådant. haha



Även om tvåan har sugit rejält så har detta skolåret flygit förbi och jag har hela tiden tänkt att nu måste jag fan ta mig i kragen och komma igång. Måste få något gjort, måste sluta lata mig, måste bättra mig. Och nu är det inte lång tid kvar alls tills året har nått sitt slut och jag har inte dragit mig i kragen en endaste gång. Bläh.

Nu ska jag i vart fall sova och palla mig i tid till skolan så jag inte missar matten. Nästa vecka är det NP i matte B som gäller och det känns ju inte som jag kommer klara det i nuläget....

Spänninshuvudvärk.

Det känns som att när som helst kan mitt huvud explodera. I princip hela dagen har jag haft spänningshuvudverk och för några timmar sen blev den bara värre och värre. Nu vet jag knappt vart jag ska ta vägen för det är så hemskt. Och jag måste skriva klart mitt tal nu tills imorgon. Åh herregud.

Underbart skönt med långhelg.

Långhelgen har redan blåst förbi så gott som. Men är faktiskt ledig även imorgon, studiedag. Både jag och Else är sugna på att hitta på något imorgon så vi bestämde oss för att bege oss till Lund eller Malmö för kika runt i lite secondhandbutiker och sådär. Ska försöka komma upp någorlunda tidigt, eller ja väldigt tidigt enligt mina sömn vanor. För att få ut så mycket som möjligt av dagen. Det ska nog bli mys. Förhoppningsvis blir det fint väder också så kan vi packa med lite fika och sitta mysa någonstans.

Men nu ska jag ta och sova så det inte blir allt för jobbigt att ta mig upp imorgon.
Gonatt!

RSS 2.0